Hem > Ryssland, Samhälle > Två miljoner muslimer har konverterat till den rysk-ortodoxa kyrkan

Två miljoner muslimer har konverterat till den rysk-ortodoxa kyrkan

april 15, 2011

Ofta får vi veta att islam växer så det knakar i Ryssland och att Ryssland snart kommer att vara muslimskt.

Enligt Roman Silantiev, en ledande expert på religion i Ryssland, är detta en myt. Två miljoner muslimer har konverterat till kristendomen sedan Sovjetunionens fall och endast 2000-5000 har konverterat till islam.

De som har konverterat till kristendom är framför allt människor från minoritetsgrupper som tatarer, azerer, ingusjier och kazakher.

Länk

Annonser
Kategorier:Ryssland, Samhälle
 1. Lars Sjögren
  april 19, 2011 kl. 10:11 e m

  Har inte hört talas om att islam växer i Ryssland. Rysk-ortodoxa kyrkan har en mycket stark ställning i landet. Regelbundna sprängattentat i Ryssland, utförda av islamister från Tjetjenien, skapar stark aversion mot islam bland etniska ryssar.

  http://larssjogren.wordpress.com/

  • april 20, 2011 kl. 3:16 e m

   Då jag har läst om islam i Ryssland har det alltid handlat om att islam växer.
   jag har sett siffror på att 30% av befolkningen kommer att vara muslimer inom några decennier. Det är bra att andra kunnigare röster får komma ut. Tack för ditt inlägg.

 2. april 20, 2011 kl. 3:12 e m

  Inlägg från i juni förra året på den här bloggen:

  Meteo-France, som sysslar med meteorologiska tjänster, har sitt huvudkontor bredvid Eiffeltornet i Paris. De ska nu flytta och fastigheten har sålts i en budgivning. Ryska staten bjöd cirka 685 miljoner kronor och vann därmed budgivningen före bland annat Saudiarabien. Saudiaraberna ville bygga en moske men nu blir det ryssarna som ska bygga en ortodox kyrka med lökkupol.

  Det blir den första ryskortodoxa kyrkan som byggs i Frankrike sedan romanovdynastin. I Frankrike finns det många som är ättlingar till ryssar som flydde undan kommunisterna. Det finns runt 15600 ryssar i Frankrike och runt 150000 är ortodoxa.

  https://deulf.wordpress.com/2010/06/07/ny-ryskortodox-kyrka-i-paris/

 3. Hasse Eriksson
  januari 14, 2012 kl. 11:05 e m

  Bra att Ryssarna köpte detta hus! Islam / muslimer skall inte få breda ut sig!

 4. zivko
  april 13, 2013 kl. 5:34 f m

  jag är muslim från bosnien ocll ock ska konvertera till den ortodox kristendom.mina förfader va ortodox kristna som hade konverterat till islam under osmanska riket när dom styrde över bosnien och övriga balkan liksom många andra ortodox kristna som konverterat till islam.därför ska jag återkonvertera tillbaka till mina förfadernas relion.och alla andra muslimer i bosnien borde återkonvertera tillbaka till sin vårat förfadernas röter ortodox kristendom.

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: