Hem > Samhälle > Svenska flaggan räddad

Svenska flaggan räddad

mars 18, 2011

Europadomstolen för mänskliga rättigheter slog idag fast att krucifix i klassrummen inte kränker de mänskliga rättigheterna. 2009 förbjöd samma domstol krucifix i skolor. 2010 gick 37 ansedda juridikprofessorer ut och hävdade att utslaget kunde tolkas så att flaggor med kors skulle komma att förbjudas.

Det var privatpersonen Soile Lautsi som 2009 anmälde sina barns skola för att bryta mot de mänskliga rättigheterna. Hon hade uppfostrat sina barn sekulärt och ansåg att skolan kränkte hennes barn genom krucifixen i klassrummen och att krucifixen stred mot religionsfriheten.

Efter den senaste domen sade Italiens utrikesminister att krucifixet inte är splittrande utan en enande symbol.

Den 12 juni 2010 skrevs följande på den här bloggen:

[Den] europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna har förbjudit krucifix i de italienska skolorna. Det är en logisk konsekvens av ett sekulärt, mångkulturellt och mångreligiöst samhälle. 37 ansedda juridikprofessorer anser att samma lagar som ledde till detta utslag också kan leda till att flaggor med kors, kan komma att förbjudas. […] De håller däremot inte med själva tolkningen av lagen. Stater bryter bara mot lagen om personer begränsas i sin tro. Men utslaget utvidgar den tidigare tolkningen så att stater även inte får kränka troende. Därmed är flaggor med kors hotade.

Korset symboliserar vår tillhörighet till den kristna religiösa och kulturella gemenskapen. Blå och gul är den svenska nationens färger. Flaggan symboliserar den svenska nationens historia och kulturella identitet. Ska Sverige vara mångkulturellt, mångetniskt, mångreligiöst, sekulärt och liberalt, är den logiska följen att den svenska flagga måste tas bort. Liksom världens äldsta officiella flagga, den danska Dannebrogen. Vi får se om den överlever 800-årsdagen.

Det här en viktig delseger för de som kämpar mot mångkulturalismen.

Dagen

Annonser
Kategorier:Samhälle
%d bloggare gillar detta: