Hem > Kriminalitet, Samhälle > Debatt mellan Björn Söder (SD) och Jan Helin (Aftonbladet) i Agenda

Debatt mellan Björn Söder (SD) och Jan Helin (Aftonbladet) i Agenda

mars 7, 2011


Björn Söder har på Twitter länkat till en artikel på Fria Tider där ett pedofilbrott benämns som en gruppvåldtäkt. Etablerade media hävdar att några ensamkommande endast har smekt en 11-årig svensk flicka i ett badhus i Husby.

Helin använder sig av en ohederlig och billig debatteknik. Programledaren Hedenmo hanterar debatten partiskt. Helin ställer tre frågor när han får ordet. Medan Söder försöker besvara den första frågan, tjatar Helin om den sista frågan. Hedenmo ingriper och säger att Helin har ställt EN fråga. I det läget forcerar  Söder sitt svar istället för att påpeka Helins tillgrepp.

Den första frågan skulle ställas två gånger till i debatten. Söder blir konstant avbruten i debatten och Helin försöker bemästra Söder med olika utfall medan Söder försöker argumentera för sin sak. På den sista frågan måste Söder höja rösten för att överrösta programledaren när han försöker avge sitt svar.

Debatten vanns klart av Söder trots att han hela tiden blev avbruten och blev utsatt för olika påhopp. Helin och Hedenmo fick däremot Söder att framstå som något osympatisk genom sina tricks. Helin hade inte mycket att komma med och sade emot sig själv flera gånger. Dessutom sade Helin att bara i år har flera hundra sexuella övergrepp anmälts på badhuset i Husby. Därmed uppkommer frågan: Varför förtigs problemen med pedofili och sexuella övergrepp i Sverige?

Annonser
Kategorier:Kriminalitet, Samhälle
 1. UncleBobben
  mars 7, 2011 kl. 8:21 f m

  Skrattretande att en så högavlönad pk-nisse som Helin tar till så billiga argumentationsfel i en debatt. Trots en vidrigt partisk programledare vann Björn Söder debatten klart. Det genererade säkert några tusen röster till SD.
  Det börjar likna rena segertåget med utskåpade debattmotståndare som är lika nakna på argument som kejsaren utan kläder.

  • mars 7, 2011 kl. 12:48 e m

   Jag tror inte att Björn Söder vann över några motståndare eller några tveksamma. Hur en person framställs betyder mer. De flesta tenderar att hålla med makten och eliten i alla sammanhang.

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: