Hem > Asien, Kriminalitet, Ryssland, Samhälle > Ryskor offer för trafficking och Sveriges röst har tystnat

Ryskor offer för trafficking och Sveriges röst har tystnat

januari 16, 2011

I december arresterade grekisk polis 177 personer i en internationell traffickingliga. Offren för ligan var kvinnor från Ryssland och Östeuropa.

Rysk polis i Komsomolsk vid Amur i ryska fjärran östern har nu åtalat 3 personer av grekiskt och ryskt medborgarskap som har lurat hundratals ryskor till prostitution i Västeuropa, Kina, Japan och Korea.

Dessutom har undersökningar mot ännu en förmedling i Amursk, också i ryska fjärran östern, inletts av rysk polis.

Länk

Debatten i Sverige om trafficking, människohandel och prostitution har svalnat. Idag handlar debatten mest om att Sverige har för lite av mångkultur, invandring och islam. Sannolikt har sexköpslagen bidragit till att trafficking i Sverige nästan är obefintligt. Eftersom problemet är så litet i Sverige har debatten tystnat och stora internationella gripanden av traffickingligor blir inte ens några notiser längre.

Seköpslagen omyndigförklarar prostituerade. Sex med djur är lagligt så länge djuret inte får skador. Detta innebär att djur är mer sexuellt myndiga än prostituerade. Sexköpslagen borde därför avskaffas. Däremot borde fängelsestraff införas för sex med traffickingoffer.

Traffickingproblemet ökar nu snabbt i de asiatiska länderna. Förut har det alltid hetat att Sverige ska vara en röst i världen mot människohandel och trafficking. Var är feministerna nu?

Annonser
%d bloggare gillar detta: