Hem > Samhälle > Islamiseringen i Sverige

Islamiseringen i Sverige

september 11, 2010

Allt färre är neutrala inför islam och islams växande närvaro och inflytande i Sverige. Det finns två läger. Det islamkritiska och det islamofila.

I det islamofila lägret kan tre parter utskiljas.

  • Religiösa vänsterkristna
  • Marxistiska och liberala  mångkulturalister
  • Konservativa och traditionalistiska islamofiler

Bland de religiösa vänsterkristna som älskar islam hittas framför allt den socialdemokratiska Broderskapsrörelsen och Svenska kyrkan. Ur ett religiöst perspektiv är denna vurm för islam mycket svår att förstå. Antagligen är motivet för denna islamofili helt enkelt att det innebär en tjockare plånbok och ökad makt för dess ledare.

Eftersom samhället islamiseras allt mer och religionens inflytande över människor ökar, så tjänar den marginaliserade kristendomen på att slå ihop sina påsar med det växande islam. Kristendomen förlorade striden mot liberalism och sekularism. Detta uttrycks genom att kyrkan är skiljd från staten, har kvinnliga präster, viger homosexuella och deltar i prideparader. Tabut att kritisera islam har gjort att islam är starkare än liberalism. Detta utnyttjar dessa vänsterkristna hycklare som ignorerar eller bortförklarar de problem som kristna i muslimska länder stöter på. De vänsterkristna verkar inte ha förstått att kristendomen inte har något att tjäna på islam.

Till en början kan de gudlösa ideologierna marxism och liberalism synes vara inkompatibla med det gudstotalitära islam. Islam är, liksom marxism och liberalism, totalitära, universalistiska och antinationalistiska. Vissa liberaler inser dock att islam är inhumant, speciellt mot kvinnor, och motsätter sig islams politiska påverkan. Mångkulturalismen är den ideologi som främst styr Sverige. Vänsterkristna, marxister, liberalister och islamister har här sin minsta gemensamma nämnare.

Mångkulturalism innebär att kulturer jämställs. Följden av detta blir att människor värde relativiseras. Detta är ren antiliberalism. För marxister är detta inget problem, eftersom problemet då kan problematiseras och därmed ge den vikande marxismen nya väljargrupper.

Vad de liberaler som vill avrätta påven och bygga fler moskéer tror sig tjäna på detta är svårt att se. Sifo har i den senaste undersökningen slagit fast att kvinnopartiet nummer ett är Miljöpartiet och som god två kommer Folkpartiet. De partierna har störst andel kvinnliga väljare. I medelklassens områden, speciellt i Stockholm, finns en stor grupp vita, heterosexuella kvinnor som attraheras av dessa partiers budskap. Dessa partier hetsar hårt mot vita, heterosexuella män och mot kristna. Kanske är det berättigat att hävda att liberalerna har övergett sin ideologi och blivit populister.

Allt fler traditionalister och konservativa verkar ha gett upp det fornnordiska arvet. I Amerika, men även i Sverige, föredrar fler och fler ett Sverige styrt av islam istället för den svenska marxistisk-feministiska dystopin. Ett tredje realistiskt alternativ verkar allt mer avlägset för denna grupp. I den här gruppen finns många från den nationella rörelsen kopplad till portalen Motpol och till partiet Nationaldemokraterna. Dessa har också kontakter med den utfryste islamisten Muhammed Omar.

Om de islamkritiska i ett senare inlägg.

Annonser
Kategorier:Samhälle
  1. november 26, 2010 kl. 3:07 f m
  2. november 26, 2010 kl. 7:52 e m

    Tack! Vi får väl samma utveckling i Sverige som i England. Sharialagar, niqaber och muslimska enklaver. https://deulf.wordpress.com/2010/07/16/islam-i-storbritannien/

  1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: