Hem > Samhälle > Flyktingmottagande i Sverige

Flyktingmottagande i Sverige

augusti 10, 2010

SVT skriver idag att Karlsborg, som enda svensk kommun, inte har tagit emot en enda flykting de senaste fem åren. Kommunalrådet Kjell Höglund (C) motiverar sin flyktingpolitik på följande sätt:

Ett starkt motiv för centralorten Karlsborg är att det är en militärort. Det bullrar och smäller och det är inte lämpligt om man kommer från krigshärjade områden.

Med sådana svepskäl för att slippa ta emot invandrare, kommer nog centralmakten i Stockholm snart att lägga ner all militär verksamhet i Karlsborg. Karlsborg kommer att bli tvingade att skriva avtal med migrationsverket. De jobb som kommer att förloras inom militären kommer att kompenseras med jobb inom det mångfaldsindustriella komplexet.

Sverige har enligt SVT tagit emot 108 043 flyktingar de senaste fem åren. Samma källa anger att Sverige har 9 340 682 invånare. Andelen flyktingar för hela Sverige blir då 1,16%. Störst andel flyktingar har Sorsele med 9,04%.

Sorsele är en kommun som har problem med befolkningsutvecklingen och med arbetsmarknaden. Sorsele har därför satsat på att ta emot flyktingar. Men det har inte varit lyckat. Sorsele beskrivs av flyktingarna som bor där som ett helvete. Antagligen har kommunen insett att flyktingarna inte kommer att utveckla kommunen. Sorsele kommun har varit och sökt efter nya invånare i Ryssland med krav på glesbygdskompetens.

Annonser
Kategorier:Samhälle
%d bloggare gillar detta: