Hem > Samhälle > Etnicitet och val i Texas

Etnicitet och val i Texas

augusti 9, 2010

Texas är cirka 55% större än Sverige till ytan. Befolkningen uppgår till nästan 25 miljoner. 2006 uppskattades det att 70,6% av befolkningen var vit. 51,5% av befolkningen uppskattades vara vit av icke-latinamerikansk härkomst.

Republikaner vill ta bort det automatiska medborgarskapet för barn födda av illegala invandrare. Motståndare hävdar att det beror på politik och röster.

Republikanerna brukar alltid vinna valen i Texas. Men i framtiden kan Texas att komma att rösta demokratiskt. Orsaken är det demografiska skiftet, där andelen hispanics ökar. Hispanics tenderar att rösta på demokraterna.

Bara i Texas finns 1,5 miljoner illegala invandrare och varje år uppskattas det att de föder 60 000 barn. Dessa barn får automatiskt amerikanskt medborgarskap och därmed senare rösträtt. Befolkningen av Hispanics är yngre och har högre födelsetal och de stod för 60% av befolkningsökningen förra årtiondet.

I Sverige röstar nästan dubbelt så många invandrare på vänstern än på högern. Nästan hela befolkningsökningen i Sverige består av invandrare och de barn de föder. Med de här kunskaperna så undrar man varför högern så villigt sätter nya rekord för invandringen varje år och därmed gräver sin egen grav. I USA stoppar inte högern huvudet i sanden.

Annonser
Kategorier:Samhälle
%d bloggare gillar detta: