Hem > Samhälle > Barn ska deporteras från Israel

Barn ska deporteras från Israel

augusti 2, 2010

SVT Text skriver idag att 400 barn till migrantarbetare ska utvisas från Israel. Den israeliska regeringen har ställt upp fem kriterier som alla måste uppfyllas för att barn till migrantarbetare ska få stanna. SVT Text anger inte de fem kraven men skriver att barnen måste ha bott i Israel i fem år, måste ha gått i skola det senaste året och måste prata hebreiska. Cirka 400 barn uppfyller inte kriterierna och ska därmed utvisas.

-Vi vill inte skapa incitament för ett inflöde av hundratusentals illegala migrantarbetare, motiverade premiärminister Benjamin Netanyahu beslutet.

Sverige lägger ner enorma resurser på ensamkommande barn, flyktingar, papperslösa invandrare och anhöriginvandrare. Vad ger det inte upphov till för incitament? Migrantarbetare kommer vanligtvis för att arbeta. Sverige måste vara mer lockande för en migrant än Israel. I Sverige kan man få betald arbetsbefrielse hela livet utan motprestation. Sverige måste vara ett mer lockande mål. Uppenbart kalkyleras det kallt i det mångfaldsindustriella komplexet med ett inflöde som vida överstiger det israeliska.

Annonser
Kategorier:Samhälle
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. augusti 15, 2010 kl. 10:43 e m
  2. december 9, 2011 kl. 6:05 f m
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: