Hem > Samhälle > Ställ krav på Pride!

Ställ krav på Pride!

juni 27, 2010

I helgen startade Toronto Pride. Detta är en av världens största pridefester. I år har evenemanget blivit utan federala medel på 400 000 dollar. Detta på grund av att gruppen Queers Against Israeli Apartheid (QUAIA) går med i paraden. De demonstrerar öppet mot Israelisk politik. En slogan lyder: Fist by Fist, Blow by Blow, Apartheid State, Has Got to Go. När gruppen förbjöds att demonstrera uttalade gruppen Friends of Simon Wiesenthal Center att detta var underbara nyheter. Men nu har gruppen fått nytt förtroende att marschera i år igen.

Det är bizarrt att en queergrupp inte protesterar mot behandlingen av queerfolket i den muslimska världen. I Israel har homosexuella fulla rättigheter. Något som saknas i alla muslimska länder. Vi har till exempelt kunnat läsa om att i Irak limmas homosexuellas analer ihop.

Det är dags att också ställa krav på Stockholm Pride. Varje år marscherar maskerade antijudiska AFA-aktivister med i tåget. I år angreps Livets Ord vid paraden i Göteborg. Livets Ord försökte bara utnyttja sina rättigheter och förmedla sitt budskap.

Vilka budskap kommer att finnas med i nästa parad? Ship to Gaza är fortfarande i våra närminnen. Referenser till folkmord av israeler lär dyka upp. Medelklassens stormtrupper kommer se till att yttrandefrihet inte råder. Allt kommer att bejublas.

Annonser
Kategorier:Samhälle
%d bloggare gillar detta: